neděle 15. prosince 2013

Stříbrná neděle a ovesné sušenky


Je tady další neděle, tři svíčky zapáleny a jak se u nás v neděli stává zvykem - kluci spí. A já? Opět jsem se stala vládkyní kuchyně a vrhla se na cukroví. Rozhodla jsem se vyzkoušet ovesné sušenky po švédsku. Recept pochází z loňských Alnatura Vánočních receptů a je velice jednoduchý, je to rychlovka a pecka je, že si tam můžete dát cokoli, co máte rádi. Takový zdravý mls, ideální na cesty.
A zde recept:
125g másla
160g třtinového cukru
1 balení vanilkového cukru
špetka soli
1 vejce
75g mletých mandlí
100g vloček
75g celozrnné mouky 
1 lžičku prášku do pečiva
Do pěny vyšleháme máslo, vejce, cukry a sůl. Smícháme vločky, mandle, mouku a kypřící prášek a pomalu vmícháváme. Pak klademe na vymazaný plech a pečeme při 190°C asi 10 min. Dejte pozor, hodně nabydou, takže je dejte dostatečně daleko od sebe.
Dobrou chuť a krásný zbytek neděle.

Žádné komentáře:

Okomentovat